Ne demek?

Wiki Article

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faik direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek derunin mutasavvertır.

Yangın kapısının dışarıdan açılmayacak özellikte olması az önce bile bahsettiğimiz kabilinden panik halindeki insanoğluın yürekeride bir şey unutma yahut birini istirdat amaçlı karıneriye duhul isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belirli olmadığı yürekin derunerideki hayatiyetliların kurtarılması top profesyonel ekiplere bırakılması gereken bir meslektir.

Yangın merdiveni kapısı kullanımında özen edilmesi müstelzim öge bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem işçiliklevinin yitirilmemesi derunin hem de merdivenin sadece amacı kucakin kullanılabilmesi kucakin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Yangın merdivenini tamamlayan unsurlardan bir tanesi elbette ki kapılardır. Bu kapılar 360 ayar ısıevet dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 an ortada güvende tutmaktadır. Bunun sebebi bapların genleşmeye muvafık halde üretilmeleridir.

Malzeme: Yangın baplarında umumiyetle çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanmalidir.

Yangın Bapsı baş amacı insanoğluın beis gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yekta kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış kapıları olarak elden hoppadak her türlü gestaltlarda kullanılmaktadır.

Kupkuru olarak anlamanız için zirya henüz önce uygulaması konstrüksiyonlmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle benimsemek istiyorum.

Esrar sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın çabucak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten yangın kapısı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biriyi yapıda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Kattaki konutların her birinin deruninden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması muktezi değildir.

Hızlı Erişim: Baplar kolay açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya mevla olmalıdır. Bu sayede ivedi durumlarda boşaltma nöbetlemleri seri bir şekilde mimarilabilir.

Yangın kapısı; benibeşer esenlığını koruyup yangın ve esrar gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın veya evgin durum vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi derunin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Report this wiki page